Välkommen till Pranamarias webbsajt

På dessa sidor får du veta mer om Pranic Healing och Arhatic Yoga, samt hur dessa kan göra ditt liv rikare.

Pranic Healing är en holistisk energihanteringsform som kan hjälpa dig att må bättre och leva lyckligare. Pranic healing förklarar många vardagliga fenomen som "karisma", "atmosfär" osv. på ett mycket konkret sätt. Eftersom allt har sin energimotsvarighet, kan du även använda dessa tekniker till mycket mer än bara din och dina medmänniskors hälsa; du kan förbättra dina människorelationer, bli framgångsrikare och lära dig hur du kan skydda dig mot omgivningens negativa inverkan.

Arhatic Yoga är en månsidig metod för personlig och andlig utveckling, där vi utnyttjar det vi lärt oss om energins lagar för att utvecklas till lyckligare och bättre människor.

Välkommen att prova energigivande Pranic Healing behandling, inspirerade meditation eller kom med på kurs och lär dig göra detta själv!

Kort om mig

Jag heter Maria Nybäck och under firmanamnet Pranamaria hjälper jag dig i detta ur ett brett perspektiv - med behandling, råd och genom utbildning i Pranic Healing metoderna. Jag verkar främst i Västnyland.

Kontaktuppgifter:
 • Maria Nybäck
 • maria.nyback(a)pranamaria.fi
 • +358 50-5708386
 • FO-nummer: 2226536-8

Aktuellt

Energier är nyckeln till ett bättre liv

Kolla även in evenemang i andra delar av landet på finska: www.pranichealing.fi Tapahtumakalenteri

Sidan updateras regelbundet - kom gärna tillbaka och kolla det senaste!

Läs på Feedback vad andra kursdeltagare tyckt.

På gång

Pranic healing

Vad är Pranic Healing?

Pranic Healing är en enkel men effektfull energibehandlingform. Pranic Healing lämpar sig för all situationer där det finns energi - eller med ett annat ord uttryckt - livskraft.

Ordet Pranic Healing består av ordet 'prana' från sanskrit och betyder livskraft, samt av order 'healing' från engelskan och betyder helande. Pranic Healing betyder alltså att hela med hjälp av livskraft.

Pranic Healing grundar sig på medicinska principer som redan upptäckts för över tusen år sedan av bland andra indierna, kineserna och judarna. Pranic Healing i dess mycket moderna form har utvecklats av Grand Master Choa Kok Sui på 1970- och 1980-talen. Pranic Healing utvecklas än idag, tack vare omfattande studier.

I Pranic Healing utnyttjar man energins lagar för att rengöra och energisera energifält, dvs auror. Allt som lever omges av auror eftersom allt levande behöver energi för att leva. Alla kan inte se auror, men nästan alla kan lära sig känna auror med händerna.

Basteknikerna i Pranic Healing är grundlig rengöring och energisering som höjer livskraften. Efter behandlingen känner du dig glad och avslappnad alternativt energisk. Pranic Healing är en säker behandlingsmetod som lämpar sig för alla och som kan användas i alla situationer. Pranic Healing är en kompletterande vårdform som inte alltid ersätter andra vårdformer och skolmedicinska åtgärder utan stöder dessa genom att försnabba återhämtningen eller minska biverkningarna.

Vad kan man använda Pranic Healing till?

Inom Pranic Healing lär vi oss att allt är energi. Således kan man använda Pranic Healing metoderna till allt mellan himmel och jord:

 • för att hålla dig frisk
 • för att lindra och bota sjukdomar
 • för att behandla känslomässiga problem
 • för att förbättra människorelationer
 • för att behandla djur
 • för att behandla blommor och plantor
 • för att förbättra din omgivning (feng shui)
 • för att skydda dig från negativ påverkan från omgivningen
 • för att materialisera dina önskningar
 • för att underlätta stora beslut
 • för andlig utveckling

Av en Pranic Healer kan du få hjälp i alla dessa situationer. Eller så kan du själv lära dig teknikerna och använda dig av dem för att underlätta livet.

Var kan man få Pranic Healing?

Pranamaria gör behandlingar, liksom även många andra Pranic Healers. Andra ställen där du kan få pröva på Pranic Healing är meditations- och behandlingkvällar runt om i Finland, och på wellness-inriktade mässor (ex. Minä Olen mässan varje år i februari i Dipoli i Esbo) och under olika Pranic Healing evenemang. Kolla vad som är på gång på Aktuellt!

Vem kan lära sig Pranic Healing?

Alla, som är intresserade och har ett öppet sinne kan lära sig dessa tekniker. Med övning blir du bättre och bättre.

Vad är meditation och varför meditera?

Meditation kan beskrivas som ett sätt att slappna av eller att utöva observerande fokusering. Meditation hjälper kroppen och sinnet att slappna av. I studier har man konstaterat att hjärnan börjar producera alfavågor under medtiation - samma slags vågor som hjärnan producerar under djup och avslappnande sömn.

Meditationen för Fred och Hälsa (också kallad Tvåhjärts-meditationen)

lugnar och balanserar sinnet, stärker din kropp och hjälper dig vidare i din personliga och andliga utveckling. Meditationen för Fred och Hälsa är en kraftfull, lugnande och energigivande meditation som är lätt att göra även om du aldrig mediterat tidigare.

Under Aktuellt hittar du information om när nästa meditation hålls närmast dig.

Ska man alltid meditera i grupp?

Nej, det behöver du inte, men effekten är mycket större när man gör det i en grupp. På Internet kan du lyssna på Meditationen för Fred och hälsa på engelska (se länkar här). En svensk version finns på papper, den kan du be av Maria (maria.nyback(a)pranamaria.fi).

Vad är Arhatic Yoga?

Pranic Healing är inte bara en behandlingsform, utan också en bro till andlig utveckling. Andlighet är enklast uttryckt en övertygelse om att det finns dimensioner av livet som vi inte kan förklara med hjälp av vetenskapen. Arhatic Yoga, som utvecklats baserat på Pranic Healing, är en säker och effektiv metod för att utvecklas andligen. Ordet Arhatic Yoga kommer från ordet 'arhat' i sanskrit som betyder upplyst, och 'yoga' som betyder förening eller enhet.

I Arhatic Yoga spelar din religiösa bakgrund ingen roll, utan fokus ligger på att utvecklas på det personliga planet, och på så sätt bli en bättre kristen, muslim, hindu, buddhist etc.

Arhatic Yoga erbjuder en metod för att bli en bättre och lyckligare människa. Till Arhatic Yoga hör energiserande andningsövningar, renande men enkla fysiska övningar, personlig utveckling, avancerad självhealing och meditationer.

Kursutbud i Finland

 • Grundkurs
 • Fortsättningskurs (färgenergi-kurs)
 • Psykoterapikurs
 • Pranic Healing med kristaller
 • Diplom-healer kurser
 • Klärvoajans
 • Meditation för själskontakt
 • Materialisera dina drömmar
 • Pranic Feng Shui
 • Arhatic Yoga
 • workshops
 • mm

Intresserad?

Kolla kursutbudet på Aktuellt.

Om där inte finns information, kan du få mer information av Maria: maria.nyback(a)pranamaria.fi eller +358 50-570 8386, eller titta på www.pranichealing.fi-sidorna (på finska och på svenska via svenska sidorna)

Feedback

På denna sida kan du läsa feedback som Pranic Healing kursdeltagare har gett.

Översatta från finska

"Tack för den "himmelska" Pranic Healing-kursen här i Åbo. Jag kan faktiskt inte i ord beskriva den tacksamhet som kursen födde i mig. Jag skulle lätt ha kunnat fortsätta flera dagar :). Det känns som om jag nu efter kursen börjar hitta min plats på Jorden, där det hitintills varit smärtsamt för mig att vandra. En sådanhär lycka jar jag inte upplevt i mitt liv tidigare. Precis som om jag nyss blivit väckt till liv. Tack för det, du är en alldeles underbar lärare."
"Underbart. Jag har gått energibehandlingskurser tidigare. detta var så mycket mer. Tänk att jag också kan lära mig hjälpa mig själv och andra med denna fina metod. Tack för detta."
"Härligt att märka att världen är full av nya, trevliga energier."
"Vägen jag har valt, eller som valt mig, känns rätt att vandra."
"Det är svårt för mig att tänka mitt liv utan Pranic Healing. Det har blivit en livsstil. Men ibland är det ju så att man blir överväldigad av allt man kunde göra med Pranic Healing, eftersom det finns tekniker för precis allt."

Föreläsningar och kurser

Välkommen med att lära dig om energier!

Energier är nyckeln till ett friskare liv.

Inom Pranic Healing utbildningen lär du dig om de lagar som styr energier, hur du kan känna och hantera energi. Du lär dig mycket om hur du kan förbättra ditt och andras välbefinnande såväl fysiskt som mentalt.

Planerat program hittar du i under Aktuellt.

Föreläsningar

Föreläsning om Pranic Healing: Kom och prova på hur livsenergi känns!

Visste du att du kan känna energi med händerna? Med hjälp av övningar får du lära dig känna energi. Samtidigt får du höra mer om teorin bakom det samt om Pranic healing energihanterings-tekniker.

Fritt inträde.

Föreläsningarna hålls oftast på finska, men du får gärna ställa frågor på svenska också.

Meditationskvällar

Meditationen för Fred och Hälsa är en kraftfull, avslappnande och energigivande meditation.

Under meditationskvällarna gör vi lätt gympa, mediterar och sällskapar över en kopp te. Inträde.

Meditationskvällarna i Vasa hålls mestadels på finska, men även svenska träffar förekommer.

Vi ordnar också regelbundna meditationer via skype på svenska. Kolla under Aktuellt eller ta kontakt med Maria maria.nyback(a)pranamaria.fi.

Kurser

Pranic Healing - Pranic Living grundkurs

Energier är nyckeln till ett friskare liv.

Under grundkursen lär du dig praktiska och enkla tekniker för att:

 • Använda livskraften i naturen.
 • Öka känsligheten i dina händer och känna energifält och människors auror.
 • Förstå hur energi och materia är kopplade till varandra, samt hur energi-obalans yttrar sig i hälsotillståndet.
 • Behandla mindre krämpor och besvär (tex huvudvärk, sår, förkylning, magproblem, blodtryck, stress osv).
 • Eliminera stress och öka energinivån med hjälp av prana-andning.
 • Använda energitekniker för själv-healing, göra distans-healing och
 • healing med hjälp av bön.
 • Meditationen för Fred och Hälsa. Du får känna hur denna lugnar, stärker och vidgar ditt medvetande.

Dessa samma grundtekniker kan du använda för så mycket mer också, eftersom allt är energi. Kolla här, vad du kan använda energiteknikerna till.

Läs under Feedback vad andra kursdeltagare tyckt.

Kursens längd: 18 h

Pris: 310€.

I kurspriset ingår kursmaterial, kursdiplom samt anmälningsavgift. Repetition kostar 30€. Ca 25% av fulla kurspriset går till välgörande ändamål.

De flesta kurstillfällena är på finska, men vid behov kan du få materialet på svenska. Om vi får ihop 5 eller fler som vill gå kursen på svenska kan vi bestämma datum för en svensk kurs.

Anmälningar: Maria maria.nyback(a)pranamaria.fi, 050-570 8386. Kurs arrangeras när det finns minst 5 anmälda.

Pranic Healing - Pranic Living fortsättningskurs

Energier är nyckeln till ett friskare liv.

Under fortsättningskursen lär du dig mer avancerade tekniker, du lär dig:

 • använda högre frekvenser av energi i form av färgenergier
 • mer avancerade tekniker för att känna auror
 • behandla svårare sjukdomar
 • effektivt eliminera stress gos dig själv, dina familj, och arbetskamrater
 • rengöra ditt hem och din arbetsplats från energier som påverkar dig negativt

Läs under Feedback vad andra kursdeltagare tyckt.

Längd: 18 h

Pris: 350€, inkl. kursmaterial, kursdiplom samt anmälningsavgift. Repetition kostar 50€.

Anmälningar: Maria maria.nyback(a)pranamaria.fi, 050-570 8386. Kurs arrangeras när det finns minst 5 anmälda. De flesta kurstillfällena är på finska, men kursmaterialet finns även på svenska. Om du är intresserad av en separat svensk kurs, ta kontakt med Maria (maria.nyback(a)pranamaria.fi), så ska vi se vad vi kan göra.

Korta workshoppar

Koll på stressen workshop

Under denna 3 timmar långa workshop får du lära dig mer om stress, stressreaktioner och hur bryta fysiologiska och mentala mönstren. Du får en arsenal metoder att sänka stressnivån både på lång och kort sikt. Innehåll:

 • grunderna i energi-anatomi
 • hur aurorna (energikroppen) och den fysiska kroppen interagerar
 • energins olika kvaliteter
 • hur du mäter stressnivån
 • hur du gör energiserande prana-andning
 • rengörande fysiska övningar
 • Meditationen för Fred och Hälsa

Längd: 3 h

Pris: 25€

Workshopen hålls finska, men om du meddelar senast tre dagar innan, kan du få materialet på svenska.

Kontakta Maria om du är intresserad av en kurs på svenska, så kan vi ordna det när det finns tillräckligt många intresserade.

Anmälningar:

Maria, maria.nyback(a)pranamaria.fi, 050-570 8386

Lev bättre med hjälp av energier, workshop

Under denna 3 timmar långa workshop får du användbara och lätta knep som hjälper dig trivas bättre med dig själv och får harmoniska relationer till nära och kära.

Innehåll:

 • grunderna i energi-anatomi
 • energins olika kvaliteter
 • energihygien
 • enkla självhealingmetoder för att må bra
 • hur sköta om människorelationer med hjälp av energitekniker
 • Meditationen för Fred och Hälsa

Längd: 3 h

Pris: 25€

De flesta kurstillfällena är på finska, men om du meddelar senast tre dagar innan, kan du få materialet på svenska. Kontakta Maria om du är intresserad av en workshop på svenska, så kan vi ordna det när det finns tillräckligt många intresserade.

Anmälningar:

Maria, maria.nyback(a)pranamaria.fi, 050-570 8386

Är allt detta verkligen sant? Kom och prova, så får du avgöra själv!

Prislista

Nedan beskrivs vad som ingår.

Du kan även ge en eller flera behandlingar som present, presentkort får du av mig.

Artikel Beskrivning Styckepris
Kort behandling 30 min En kort behandling för att bekanta dig med Pranic Healing-metoden räcker ca 30 min. Under en kort behandling av denna typ kan man behandla lätta krämpor och lindra stress. 35 EUR
Grundlig behandling 50 min - 1.5 h Mer krävande behandlingar räcker 50 min - 1.5 h. För tre eller fler på förhand bestämda och betalda behandlingar får du det lägre priset. 45-60 EUR beroende på antal och omfattning
Konsultation:energikartläggning och rådgivning 30 min Under konsultationerna är fokus på att förbättra svåra situationer, människorelationer eller utrymmen. Under en halvtimme går vi igenom situationen från olika synvinklar, jag gör en diagnos av energisituationen, jag ger råd om hur man kan föbättra situationen och gör upp ett behandlingsförslag. Konsultationer ger bäst resultat om de kombineras med behandling, men behandlingsförslag förbinder naturligtvis inte till behandling. 15 EUR separat. Gratis i samband med behandling.

I behandlingen ingår alltid en individuell analys av det som ska behandlas, samt råd för egenvård. Om det krävs flera behandlingar, görs en behandlingsplan. Du kan även få en rapport över behandlingen, om du vill. Första behandlingen görs helst som kontaktbehandling i mån av möjlighet. Senare behandlingar görs ofta på distans.

Pranic Healing lämpar sig ypperligt för att komplettera andra vårdformer, såväl skolmedicinska behandlingar som även andra sorters behandlingar. Om du har en diagnostiserad åkomma, berätta detta för pranic healern, såväl diagnos som symptom.

Pranic Healing är inte avsett att ersätta medicinsk, av läkare ordinerad, behandling. I allvarliga fall ska du omedelbart kontakta läkare och en erfaren pranic healer.

Pranamaria Info

Pranamaria Fma

Företaget grundades 2008 och erbjuder tjänster inom kompletterande vårdformer.

Pranamaria erbjuder behandlingar, konsultering, utbildning och föreläsningar om Pranic Healing och relaterade ämnen.

Jag och Pranic Healing

Jag blev bekant med Pranic Healing år 2003 när jag var sjukskriven en längre tid. Jag gick grundkursen och märkte att det finns en energidimension till allt i världen, en dimension som jag inte visste mycket om. Pranic Healing hjälpte mig återhämta mig och få mitt liv på rätt köl igen.

2006 kom jag fram till att jag vill lära andra detta behändiga och effektiva energibehandlingssystem, så nu är jag auskulterande lärare. Jag håller föreläsningar och korta workshops.

Jag har gjort behandlingar sedan allra första början 2003, och har vid det här laget gjort hundratals behandlingar.

2010 avlade jag diplomprovet och sedan 2011 är jag diplomhealer, Associate Pranic Healer*.

*Du kan läsa mer om diplomnivåerna här (endast på engelska).

Min egen utbildning inom Pranic Healing

Pranic Healing healingkurser:

 • Grundkurs 2003
 • Fortsättningskurs 2003
 • Psykokurs 2004
 • Förbereredande kurs för diplom, del 1, 2008, del 2, 2009
 • Energiskydd 2008
 • Pranic Crystal Healing 2014
 • Pranic Facelift & Bodysculpting 2018

Pranic Healing specialkurser:

 • Arhatic Yoga förberedande nivån 2003
 • Arhatic Yoga nivåerna 1-2 2011
 • Pranic Feng Shui 2003
 • Materialisera dina drömmar 2004
 • Achieving oneness with your Higher Soul 2011

Hittills har jag gått 12 Pranic Healing kurser, otaliga workshops och repeterat dessa många gånger.

Läs mer om vad grund- och fortsättningskurserna innehåller under Kurser.

Om andra kurser och vad de innehåller kan du läsa på Pranicas svenska sidor > Kurser.

Länkar

Läs mer om Pranic Healing och evenemangen

Pranic Healing i Finland

Internationella sidor (på engelska)

Artiklar

Artikel om meditationen för Fred och Hälsa på finska i Minä Olen-tidningen 1/2008: Kaksoissydänmeditaatio - Lahja Äiti Maalle ja koko ihmiskunnalle

Finska nyhetsbrevet Manifest Your Greatness

Även tillgängligt här: